Monday 30 November 2009

skisser

Nu finns skisser på kläderna uppe på hemsidan.
www.postum.se

Monday 23 November 2009

Fotografering och summeringstider

Vi är närmare slutet av projektet än början nu vilket känns märkligt. Länge kändes det som att allt var planering, tankar och diskussioner. Med risk för att låta pretentiös var det förlösande att se det första plagget helt färdigt, verkligen som att få en baby fast med anlag från tre olika kvinnors idéer. Trots att Vanja har tillverkat plaggen känns det verkligen som att vi tre har gjort dem.
Det är svårt att avsluta och trots att vi för en månad fastställde kollektionen, plagg för plagg, pratade vi fram ett nytt plagg idag. Det är spännande att se hur vi fastnar för särskilda detaljer och att det finns en röd tråd genom hela kollektionen som förhoppningsvis kan nå ut till andra människor än oss själva.
Att vi börjar närma oss ett färdigställande av projektet känns också extra tydligt i dagarna då vi blivit ombedda att lämna in en rapport till Vision Forum.

Nästa helg är det dags att föreviga kläderna på bild med hjälp av den duktiga fotografen Beata som vi nämnt tidigare här i bloggen. Det blir utomhus ännu en gång och vi hoppas att de för guds skull inte kommer snöa den dagen, det skulle förstöra vår vision.
Vi har alla en förkärlek för papper i alla dess former vilket kanske kommer att synas i bilderna sen.


Saturday 14 November 2009








I början av oktober spelade vi in en film som fått namnet från vår kollektion, stormavdelningen. Erik Månsson spelade in och klipper filmen åt oss as we speak och vi hoppas att den ska vara uppe på hemsidan efter helgen.

Followers